SON DAKİKA HABER

“ÇORUM SİGARA VE TÜTÜN TÜKETİMİNDE TÜRKİYE’DE ÖN SIRALARDA YER ALIYOR”



9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü nedeniyle Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde düzenlenen “Tütün Kontrolünde Türkiye Deneyimi” konulu konferansta konuşan Çorum Vali Yardımcısı Recep Yüksel, “Çorum’un sigara ve tütün kullanım oranında Türkiye’nin önde gelen illerin birisi"olduğunu söyledi.

“Tütün Kontrolünde Türkiye Deneyimi” konulu konferansta konuşan Çorum Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi ve kendisinin sigara içmediklerini, dolayısıyla tütün tüketimi ile mücadelede ısrarcı olduklarını ifade etti. Çorum Valisi Çiftçi’nin sigara ve tütün kullanımı konusunda çok hassas olduğunu belirterek, kamu alanında sigara içene rastladığı takdirde anında cezasını yazdırıp disiplin soruşturması başlattırdığını aktardı.

 
"SİGARA İÇME YAŞI ORTAOKUL SEVİYESİNE KADAR DÜŞTÜ"

Çorum’da yapılan araştırmalarda sigara içme yaşının ortaokul çağına kadar düştüğünü belirten Vali Yardımcısı Yüksel, Çorum’un sigara ve tütün kullanımında Türkiye’de ön sıralarda yer aldığını, bunun nedenlerinden bir tanesinin çevre ve arkadaşlar olduğunu belirtti.

Yüksel, özellikle işyerlerinde restoran, kafe gibi yerlerde sigara içilmesini istemediklerini, Cezaysa ceza, kapatmaysa kapatmayı uyguladıklarını kaydetti. İki gücün arkalarında olduğunu bunlardan birincisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ikincisi yasalar olduğunu sözlerine ekledi.

(MEDYA ÇORUM)