SON DAKİKA HABER

SEÇMEN LİSTELERİ ASKIYA ÇIKARILDI


Yüksek Seçim Kurulunca mahalli idareler seçimi için muhtarlık bölgesi askı listeleri askıya çıkarıldı. Listeler,17 Ocak  günü saat 17.00'ye kadar askıda kalacak.

YSK'nin 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak mahalli idareler seçimi için hazırladığı seçim takvimi işlemeye devam ediyor. Süreçte yer alan mahalli idareler seçimi için muhtarlık bölgesi askı listeleri de askıya çıkarıldı. 17 Ocak günü saat 17.00'ye kadar askıda kalacak olan listeleri vatandaşlar kontrol edebilecek.
 
ÖĞRENCİLER BULUNDUKLARI İLLERDEN OYUNU KULLANABİLECEK

Öğrenciler (askeri öğrenciler hariç), öğrenim gördükleri okuldan, o okulun öğrencisi olduklarına ve kaldıkları yurt müdürlüğünden de yurtta kaldıklarına ilişkin alacakları belgelerle oy kullanabilecekler.

GÖRME VE ORTOPEDİK ENGELLİLERGİRİŞ KATLARDA OY KULLANABİLECEK

Görme ve ortopedik engelli seçmenler oylarını, 75 yaş ve üzeri seçmenler gibi aile bireyleri ile birlikte sandık alanlarının giriş katlarında kurulacak sandıklarda kullanabilecek.

Bunun için engelli olarak kayıtlı olup olmadığını www.ysk.gov.tr adresinden, "Seçmen Sorgulama" uygulamasından ve e-Devlet kapısından öğrenebilecek.

YATAĞA BAĞIMLI ENGELLİ SEÇMENLER EVDE OY KULLANABİLECEK

Yatağa bağımlı olan hasta ve engelliler,17 Ocak'a kadar  Engeli Nedeniyle Yatağa Bağımlı Olduğu veya Hastalığı Sebebiyle Yatağa Bağımlı Olduğu ibare yer aldığı sağlık raporu ile birlikte, www.ysk.gov.tr internet adresinden temin edebileceği  Seyyar Sandık Kurulu Talep Formu’nu doldurarak, yerleşim yerinin bağlı bulunduğu ilçe seçim kurulu başkanlığına ya da ilçe seçim kurulu başkanlığına gönderilmek üzere bağlı bulundukları muhtarlığa teslim etmeleri halinde kayıtlı oldukları adreste seyyar sandık uygulaması ile oy kullanabilecek.

Seçmenler YSK'nin "www.ysk.gov.tr" adresinden bina esasına göre düzenlenen seçmen kayıtlarının sorgulanmasını da yapabilecek.

(MEDYA ÇORUM)

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı Bizimle Paylaşın...