SON DAKİKA HABER

GÖRME ENGELLİLERE YÖNELİK KURAN KURSU AÇILACAK



Çorum'da Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Engelli Öğrenci Birimi ve Çorum İl Müftülüğü işbirliği ile İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Mustafa Ayyıldız ve Mimar Sinan Cami Müezzin-Kayyımı Hakan Duman tarafından Görme Engelli vatandaşlara yönelik olarak “Kuran-ı Kerim Kursu” açılacak.

Kurs ile ilgili olarak Çorum müftülüğü tarafından yapılan açıklamada, kuran-ı Kerim kursunda görme engellilere Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Hitit Üniversitesine hediye ettiği Braille Alfabesine göre basılmış Elif-Bâsı ve Kur’an-ı Kerimi kullanılarak görme engelli vatandaşların Kur’an’ı Kerimi okunması öğretilecek.

Açıklamada, kursa kayıt tarihlerinin 7 Ocak ile 8 Şubat olduğu, kurs tarihlerinin de 11 Şubat ile 12 Nisan olduğu ifade edildi. Kayıt için istenen belgelerin ise Engelli Kimlik Kartı Fotokopisi veya %40 Engelli Olduğunu Gösterir Belge  ile kursa kişinin şahsen kendisinin müracaat etmesinin gerektiği kaydedildi.

Açıklamada, kursla ilgili olarak daha fazla bilgi almak ve kaydını yaptırmak isteyen adayların, Çorum İl Müftülüğü’nün 0 364 223 07 20 nolu telefonunu veya Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Sekreterliğinin
 0 364 234 63 58 nolu telefonunu arayarak bilgi alınabileceği aktarıldı.

 
(MEDYA ÇORUM)

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı Bizimle Paylaşın...