SON DAKİKA HABER

ÇORUMLU FOTOĞRAF SANATÇISI FOTOĞRAFSEVERLERLE BULUŞACAK





Çorumlu Fotoğraf Sanatçısı Abdullah Agah Öncül, Eskişehir Fotoğraf Sanatı Derneğinin(EFSAD) davetlisi olarak, tarihi yarımada olarak da bilinen İstanbul surları içinde kalmış, eski zamanları yaşatan semtlerdeki günlük yaşamı konu edinen SURİÇİ fotoğraf gösterisini Eskişehirli fotoğraf severlerle paylaşacak.

EFSAD tarafından düzenlenecek etkinlik,25 Ocak Cuma günü saat 18.45’te Özdilek Sanat Merkezinde gerçekleşecek. Ücretsiz olarak düzenlenecek etkinlikte, EFSAD üyelik şartı da aramıyor. EFSAD tarafından tüm fotoğraf severler etkinliğe davet edildi.


 ABDULLAH AGÂH ÖNCÜL KİMDİR?

Abdullah Agah Öncül,1984 yılında Çorum‘da doğdu. Abdullah Agah Öncül, 1998 yılında ortaokulda basit bir fotoğraf makinesi almasıyla fotoğraf işine bulaştı.

Kendisi Yabancı Dil Öğretmenliği ve Medya-İletişim mezunudur. Agah Öncül, 2003 yılında üniversite eğitimi için gittiği Eskişehir’de, EFSAD’ la (Eskişehir Fotoğraf Sanatı Derneği) tanıştı, ilk fotoğraf eğitimini alarak çalışmalarına başladı.



 Çalışmalarını, fotoğraf derneklerinde, üniversitelerde ve galerilerde sundu, sergiledi. 50’nin üzerinde söyleşi gösteri ve sergi performansı oldu, ulusal ve uluslararası dergi, gazete gibi yayınlarda fotoğraf, gezi ve sanat üzerine 100’e yakın yazı, yorum ve makalesi, fotoğrafla ilgili yorum ve düşüncelerinden bahsettiği ‘An’ı Naftalinlemek‘  ve yayınlanmış makalelerinden oluşan ‘FOTO-MAK-ÂLEM’ adlı iki kitabı yayınlandı. 

Abdullah Agah Öncül, sinema eğitimini aldığı İFSAK (İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği) 2009’da üyesi oldu. 2013’te FIAP (The International Federation of Photographic Art) üyeliğine kabul edildi. Öncül, meslek edindirme amaçlı özel kurumlarda temel fotoğraf seminerleri verdi.


 Abdullah Agah Öncül,çektiği fotoğrafları, sadece beğendirmek için değil; ayrıca farklı insanlarla tanışmak, insanları fotoğraf çalışmaları ile alışılmış sohbetlerin dışında değişik olgularla ve değerlerle tanıştırmak için karelemeye çalışırken,her yaştan, her kesimden insanları bulundukları an’la ve ortamla kaydetmeye çalışıyor. Öncül,insanların ve nesnelerin dünyasına dair belge nitelikli fotoğraf çalışmaları yapıyor. 

Sosyal bir yaşantısı olup, evli ve bir çocuk babasıdır.


 (MEDYA ÇORUM)