SON DAKİKA HABER

ÇORUM’DAN BİR VENEZUELA HEYETİ GEÇTİ


Venezuela Devlet Başkan Yardımcısı Tareck Zaidan El Aissami Maddah ve heyeti Çorum’a geldi. Türkiye ziyareti kapsamında Ahlatcı Altın Rafinerisinde incelemelerde bulunmak üzere sabah saatlerinde İstanbul’dan özel uçakla Amasya-Merzifon Havalimanı'na geldi.

Amasya-Merzifon Havalimanı’nda El Aissami Maddah’ı ve heyetini Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, Çorum İl Jandarma Komutanı J. Alb. Abdurrahman Başbuğ, Çorum Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı tarafından karşılandı.

Merzifon’dan karayoluyla Çorum’a hareket eden Venezuela heyeti, Altın Rafinerisi’ne geçerek burada incelemede bulundu.


ALTIN RAFİNERİSİ’NE HAYRAN KALDILAR

Venezuela Devlet Başkan Yardımcısı Tareck Zaidan El Aissami Maddah, Türkiye ziyareti temasları kapsamında geldiği Çorum’da Ahlatcı Altın Rafinerisi’ni incelemelerde bulundu.
Dünyanın en büyük altın üreticisi olan Venezuela ile ticari işbirliği noktasında görüşmeler yapılarak neler yapılabileceğinin masaya yatırıldığı ziyarette, Venezuela Devlet Başkan Yardımcısı Tareck Zaidan El Aissami Maddah’a Altın Rafinerisi hakkında detaylı bilgiler verildi.

Venezuela Devlet Başkan Yardımcısı Tareck Zaidan El Aissami Maddah ve beraberindeki heyeti bilgilendirdikten Vali Mustafa Çiftçi, Belediye Başkanı Zeki Gül, Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı ve rafineri yetkilileriyle beraber yemeğe geçildi. Yemeğin ardından Vali Mustafa Çiftçi, Başkan Zeki Gül ve Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı, ziyaret anısına Venezuela Devlet Başkan Yardımcısı Maddah’a çeşitli hediyeler takdim etti.


“TİCARETİMİZ GİDEREK ARTACAK”

Burada düzenlenen basın toplantısında konuşan Tareck Zaidan El Aissami Maddah, yaptıkları ziyaretin uzun zamandır Türkiye-Venezuela arasındaki ilişkileri geliştirmeye devam ettikleri programın bir parçası olduğunu anlattı. Maddah, iki halk ve hükümet arasındaki ilişkileri her alanda en üst seviyeye taşımayı hedeflediklerini, bu noktada Türkiye ile bir anlaşma imzaladıklarını söyledi. Venezuela’dan Türkiye’ye petrokok göndereceklerini, aynı şekilde altın madeni sektöründe ve tarım alanı gibi sektörlerdeki işbirliğini geliştireceklerini ifade etti.


 VENEZUELA DEVLET BAŞKANI’NIN SELAMINI İLETTİ

Ahlatcı Altın Rafinerisi’ni inceleyen Venezuela Devlet Başkanın Ekonomiden Sorumlu Yardımcısı Tareck Zaidan El Aissami Maddah, Türk halkına Venezuela Devlet Başkanı Maduro’nun selamını iletti. Venezuela olarak her zaman Türk halkıyla dayanışma içerisinde olacaklarının aktaran Maddah, Kardeş Türk halkına Devlet Başkanımız Nicolas Maduro’nun en içten selamlarını ilettiğini de kaydetti.


2019 YILINDA İLİŞKİLER EN ÜST SEVİYEYE ÇIKACAK

Meddah,2019 yılının Türkiye-Venezuela ilişkilerinin en üst seviyeye çıktığı yıl olacağını belirterek, “Türkiye’de bulunan tesislerden son derece etkilendiğini de aktardı. Venezuela’nın çok önemli mineral yatakları var olduğunu ifade eden Meddah, Türkiye’nin de bunları işleyecek önemli tesislerin olduğunu, tüm bunlar mükemmel bir kombinasyon ortaya çıkarıyor şeklinde konuştu.





(MEDYA ÇORUM)




Hiç yorum yok

Yorumlarınızı Bizimle Paylaşın...