SON DAKİKA HABER

TÜRKİYE’NİN SAYILI ZENGİNLERİ ARASINDA ÇORUMLU İŞ ADAMLARI DA VAR



Ekonomist Dergisi’nin geleneksel hale getirdiği Türkiye’nin en zengin kişi ve ailelerini listelediği ‘En Zengin 100’ araştırmasının bu yıl 15’incisi yapıldı. Listeye göre en zengin 100 kişi ve aile arasında Çorumlu iş adamları da yer aldı.

Bu yıl 15’incisi kez yapılan “En Zengin 100” araştırmasında her yıl olduğu gibi yine değişiklikler yaşandı. Özellikle bu yıl dolar kurunda yaşanan sert yükseliş varlık değerlemelerini etkileyerek, servetleri eritti. Listeye göre, bu yıl listenin ilk sırasında 7 milyar dolar ve üstü sıralamasında Koç Ailesi yer aldı. Onları, 6-7 milyar dolar arasındaki servetiyle Şevket Sabancı ve Ailesi, daha sonra 5-6 milyar dolar arasındaki servetiyle de Erol Sabancı ve Ailesi ile Türkan Sabancı ve Ailesi takip etti.

ÇORUM’DAN AHLATCI LİSTEDE YER ALDI

Ekonomist Dergisinin hazırladığı listeye yeni girenler ise Nilüfer Dinçkök Çiftçi, Şefik Dizdar, Cemal Kalyoncu ve Ahmet Ahlatcı oldu. Ahmet Ahlatcı, bu yılki  ‘En Zengin 100’ sıralamasına 94. sıradan giriş yaptı. Ahmet Ahlatcı, 300-500 milyon dolar arasındaki servetiyle Türkiye’nin 94. zengini olarak listede yer aldı.

AVNİ ÇELİK İSE 80. SIRADA 

Öte yandan geçen derginin geçen yılki listesinde 77. sırada yer alan ŞİMPAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Çorumlu Avni Çelik ise, bu sene 500 ile 750 milyon dolar arasındaki servetiyle Türkiye’nin en zengin kişi ve aile listesinde 80. Sıradaki yerini aldı.

(MEDYA ÇORUM)

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı Bizimle Paylaşın...