SON DAKİKA HABER

KAR, ÇORUM’DA HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ



Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan kar uyarısı sonrasında akşam saatlerinde başlayan yağmur gece saatlerinde yerini kara bıraktı.

Çorum şehir merkezi olmak üzere şehrin yüksek kesimlerde daha çok hissedilen kar yağışı, şehri beyaz bir örtüye büründürdü. Öğrenciler, yağan karla birlikte kar tatilinin hayalini geceden kurmaya başladı.

İLÇELERDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Kar yağışının başlamasıyla birlikte yoğun kar yağışı ve buzlanma sebebiyle Çorum’un bazı ilçelerinde eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verildi. “Sungurlu, İskilip, Bayat, Sungurlu, Mecitözü, Oğuzlar, Alaca, Uğurludağ, Laçin, Ortaköy ilçelerinde yoğun kar yağışı ve buzlanma sebebiyle 26 Aralık 2018 Çarşamba günü temel ve orta öğretim okullarımızda eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir.” şeklinde açıklamalar yapıldı.


 SAMSUN-ANKARA KARAYOLUNDA ULAŞIM DURDU

Öte yandan, kar yağışı nedeniyle Samsun- Ankara Konaklı mevkiinde ulaşım durdu. Çorum-Ankara Karayolu 30'uncu kilometresi Konaklı mevkiinde tipi nedeniyle ulaşım durarak uzun araç kuyrukları oluştu. Bölgede trafik yaklaşık bir saat durdu. Bölgede karayolları ekipleri tarafından kar küreme ve tuzlama çalışması yapıldığı ifade edildi.

 
BAŞKAN GÜL, GECE KAR MESAİSİ YAPTI

Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, kentte etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle şehir merkezinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için belediye ekiplerinin çalışmalarını yakından takip etti.

Meteorolojiden yapılan açıklama doğrultusunda akşam saatlerinde Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, birim müdürleri ve amirleriyle toplantı yaparak son hazırlıkları gözden geçiren Başkan Gül, gece yarısından itibaren vatandaşın mağdur olmaması için hazırda bekleyen ekipleri takip ederek ekipleri koordine etti. Önce ana caddelerde inceleme yapan Başkan Gül daha sonra kar kürüme ve tuzlama çalışması devam eden yolların son durumu hakkında Trafik Kontrol Merkezinde bilgi aldı. Kar yağışı nedeniyle Çorum belediyesinin karla mücadele araçları sahaya inerek herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için büyük bir mücadele örneği sergiledi.

Kapanan yollar anında açılırken yollarda tuzlama çalışmaları yapıldı. Başkan Gül de ekiplerle birlikte yapılan çalışmaları yakından takip etti.

ŞEHİRDEKİ SOKAK HAYVANLARI BARINAĞA GÖTÜRÜLDÜ

Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, sokak hayvanlarına da yardım eli uzattı. Zeki Gül, kar yağışından sokak hayvanlarının etkilenmemesi için çalışma yaptırarak, Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler parklarda ve sokaklardaki başıboş hayvanları toplayarak hayvan barınağına götürdü.


ÇORUM MERKEZDE OKULLAR 1 GÜN TATİL EDİLDİ

Çorum'da etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezinde okullar bir gün tatil edildi. Çorum Valiliği tarafından yapılan duyuruda “İlimizde kar yağışı sonucunda meydana gelen olumsuz hava şartları nedeniyle; Merkez İlçemizde ilk ve orta dereceli okullar 26.12.2018 Çarşamba Günü 1(bir) gün süreyle tatil edilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personele 1 gün idari izin verilmiştir.” denildi.


 SUNGURLU’DA TAZİYE ÇADIRI YOĞUN KAR YAĞIŞINA DAYANAMADI

Çorum’un Sungurlu ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle bir evin önünde bulunan taziye çadırının çökmesi sonucu 2 otomobil hasar gördü.

Olay, Bahçelievler 2017. Sokakta meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, akşam evlerine gelen Ömer Dağaşan ve Necati Uzan araçlarını evlerinin önünde bulunan taziye çadırının yanına park ettiler. Gece geç saatlerde etkisini artıran yoğun kar yağışı nedeniyle çadır üzerindeki branda ağırlığı taşıyamayarak çöktü, Olay sonrası her iki araçta da büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Olay yerine gelen Sungurlu Belediyesi ekiplerinin çöken çadırları kaldırmak için çalışma başlattı.

Araç sahiplerinden Ömer Dağaşan, büyük bir gürültü sesine uyandıklarını belirterek, “Aşağı indiğimizde taziye çadırının çöktüğünü gördük. Bizde şoktayız. Ne olduğunu anlamadık” şeklinde konuştu. 


(MEDYA ÇORUM)

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı Bizimle Paylaşın...