“GLUTENSİZ MUTFAK” PROJESİ HAYATA GEÇİYOR
Çorum Çölyak Derneği tarafından Çorum’da Çölyak
hastalarının yemek ihtiyacını karşılayabilmek için “Glutensiz Üret, Sağlıklı
Tüket”projesi kapsamında ‘Glutensiz Mutfak’ projesini geliştirildi.
Çorum Çölyak Derneği “Glutensiz Mutfak” projesi ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi.
Çorum Çölyak Derneği “Glutensiz Mutfak” projesi ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi.
Toplantıda bir konuşma yapan Çölyak Derneği Başkanı
Hacer Kesici, Çorum Çölyak Derneği, olarak ‘Glutensiz Mutfak’ projesini geliştirdiklerini
söyledi. Hacer Kesici ,“Glutensiz Mutfak” projesinin İç İşleri Bakanlığı
tarafından kabul edilen ikinci projeleri olduğunu belirterek, proje ile
Çorum’daki Çölyak hastalarının hayatını kolaylaştırmak ve kendi ürünlerini
yapmaları konusunda bilgilendirmeyi planladıklarını kaydetti.
Çorum Çölyak Derneği Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa
Azak ise Çölyaklı ailelerin evde glutensiz ürünler nasıl yapılır konusunda eksikleri
olduğunu ve bu yüzden ‘Glutensiz Muftak’ projesini geliştirdiklerini söyledi. Mustafa
Azak, proje ile Çölyak hastalarının hayatlarının kolaylaştırmayı, bilinçli
glutensiz diyet yapılmasını sağlamayı ve glütensiz ürünlerin üretimine ilişkin
bilgi ve becerilerin kazandırılmasını amaçladıklarını belirtti. Azak,
hedeflerinin Çölyaklıların glütensiz beslenme yaşamlarında karşılaştıkları
sorunları çözmek ve katkı sağlamak olduğunu belirtti.
PROJE EĞİTİMLERİ ŞUBAT AYINDA BAŞLAYACAK
Proje kapsamında Şubat ayında başlayacak eğitim,
Haziran ayına kadar devam edecek. Bu kapsamında Şubat ayında Doğu Akdeniz
Üniversitesi Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim
Görevlisi Şef Süleyman Engin, 30 kişiye glütensiz yemek yapımı ile ilgili
eğitim verecek.
(MEDYA ÇORUM)
Hiç yorum yok
Yorumlarınızı Bizimle Paylaşın...