SON DAKİKA HABER

“GLUTENSİZ MUTFAK” PROJESİ HAYATA GEÇİYOR



Çorum Çölyak Derneği tarafından Çorum’da Çölyak hastalarının yemek ihtiyacını karşılayabilmek için “Glutensiz Üret, Sağlıklı Tüket”projesi kapsamında ‘Glutensiz Mutfak’ projesini geliştirildi.

Çorum Çölyak Derneği “Glutensiz Mutfak” projesi ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda bir konuşma yapan Çölyak Derneği Başkanı Hacer Kesici, Çorum Çölyak Derneği, olarak ‘Glutensiz Mutfak’ projesini geliştirdiklerini söyledi. Hacer Kesici ,“Glutensiz Mutfak” projesinin İç İşleri Bakanlığı tarafından kabul edilen ikinci projeleri olduğunu belirterek, proje ile Çorum’daki Çölyak hastalarının hayatını kolaylaştırmak ve kendi ürünlerini yapmaları konusunda bilgilendirmeyi planladıklarını kaydetti.

Çorum Çölyak Derneği Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Azak ise Çölyaklı ailelerin evde glutensiz ürünler nasıl yapılır konusunda eksikleri olduğunu ve bu yüzden ‘Glutensiz Muftak’ projesini geliştirdiklerini söyledi. Mustafa Azak, proje ile Çölyak hastalarının hayatlarının kolaylaştırmayı, bilinçli glutensiz diyet yapılmasını sağlamayı ve glütensiz ürünlerin üretimine ilişkin bilgi ve becerilerin kazandırılmasını amaçladıklarını belirtti. Azak, hedeflerinin Çölyaklıların glütensiz beslenme yaşamlarında karşılaştıkları sorunları çözmek ve katkı sağlamak olduğunu belirtti.

PROJE EĞİTİMLERİ ŞUBAT AYINDA BAŞLAYACAK

Proje kapsamında Şubat ayında başlayacak eğitim, Haziran ayına kadar devam edecek. Bu kapsamında Şubat ayında Doğu Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Şef Süleyman Engin, 30 kişiye glütensiz yemek yapımı ile ilgili eğitim verecek.

(MEDYA ÇORUM)


Hiç yorum yok

Yorumlarınızı Bizimle Paylaşın...