SON DAKİKA HABER

ÇORUM’DA KORE GÜNÜ ETKİNLİĞİ YAPILDI



Çorum’da Koreli sanatçıların yöresel kıyafetlerle geleneksel danslarını sunduğu Kore Kültür Günü etkinliği düzenledi.

Çorum Valiliği ve Hitit Üniversitesi ile Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği iş birliğinde Devlet Tiyatro Salonu'nda düzenlenen program açılışında Kore’nin tarihi, sanatı ve kültürel zenginliklerinin anlatıldığı tanıtım filmi izlendi. Film izlenmesinin ardından yöresel kıyafetlerle seyircilerin arasından geçerek ellerinde davul ve çeşitli enstrümanlarla sahneye çıkan sanatçılar gösteri gerçekleştirdi. Dans ile gösteri ve telli çalgı dinletisi izleyicilerden büyük alkış 
aldı.


Renkli görüntülerin ortaya çıktığı programın sonunda ise Çorum Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan ve Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, ekibin sorumluları olan Kyung Man Choe, Youngsin Lee, Anji Park ve Choe Kim'e çiçek takdiminde bulundu. Hatıra fotoğraflarının çekiminin ardından etkinlik sona erdi.


 Etkinlikler kapsamında gün içinde de Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda, Kore filmi gösterimi ve iki ülke ilişkileri ile Kore'de eğitim ve Korece tanıtım seminerleri düzenlendi.



(MEDYA ÇORUM)

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı Bizimle Paylaşın...