SON DAKİKA HABER

DEREBOĞAZI BARAJININ YAPIMI TAMAMLANDI




Çorum Koçhisar Sulaması ve Osmancık ilçe merkezinin içme suyu ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayacak olan Çorum Osmancık Dereboğazı Barajı tamamlandı. Projenin tamamlanması ile birlikte 2018 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 28 Milyon 845 Bin TL katkı sağlanması hedefleniyor.

118 bin 350 dekar zirai arazinin sulanmasını sağlayacak olan Çorum Osmancık Dereboğazı Barajı ile ilgili olarak konuşan DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, Çorum’un münbit topraklarını sulayacak olan Koçhisar Sulamasının tamamlandığının müjdesini verdi. Mevlüt Aydın, 2019 yılı sulama sezonunda 118 bin 350 dekar zirai arazinin tamamına sulama suyu verileceğini de söyledi.

BÖLGE İNSANINA EK GELİR SAĞLAYACAK

Mevlüt Aydın, Çorum Koçhisar Sulamasının tamamlanması ile birlikte bölgede yapılacak olan sulu tarım ile hem tarlalarda verim artacak, hem de yörede ürün çeşitliliğini sağlanacak. Projenin tamamlanması ile 2018 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 28 milyon 845 bin lira katkı sağlanmasının hedeflendiğini ifade etti.

OSMANCIK DEREBOĞAZI BARAJI TAMAM

Aydın, Çorum Osmancık Dereboğazı Barajı inşaatının da tamamlandığının müjdesini vererek, Çorum Osmancık Dereboğazı Barajının Osmancık ilçesine içme ve kullanma suyu sağlanacağını kaydetti. Aydın, yüksekliği 47 metre olan Osmancık Dereboğazı Barajının, tamamlanması ile barajdan alınacak yıllık 2,71 milyon m³ suyun arıtma tesisi ve 15 km uzunluğundaki isale hattı vasıtasıyla ilçe merkezine verilerek, Osmancık ilçe merkezinin içme ve kullanma suyu ihtiyacının temin edileceğini belirtti. Emeği geçenlere teşekkür etti.

(MEDYA ÇORUM)

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı Bizimle Paylaşın...