SON DAKİKA HABER

ÇORUMLU KADINLAR 25 KASIM'I UNUTMADI




 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla Ak Partili kadınlar etkinlik düzenledi.81 ilde eşzamanlı olarak düzenlenen yürüyüşe, Ak Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Ak Parti kadın kolları, parti üyeleri ve vatandaşlar katıldı.



 Ellerinde döviz ve pankartlarla Çorum valiliği önünde yapılan toplu fotoğraf çekiminin ardından Hürriyet Meydanına kadar yürüdüler. Burada grup adına açıklama yaptılar.

 

ÇORUM KADIN PLATFORMU DA KADINA ŞİDDETİ PROTESTO ETTİ


Çorum Kadın Platformu tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla etkinlik düzenledi. Gazi Caddesi Çorum Park önünde düzenlenen etkinlikte kadına şiddete tepki gösterildi.


Burada yapılan açıklamada grup adına konuşan Çorum Kadın Platformu Sözcüsü Nurcan Hasırcı Doğan, dünyada kadına yönelik olarak şiddetin boyutlarının son günlerde artış gösterdiğini söyledi. Doğan, kadın emeğine sahip çıkmaya devam edeceklerini ve güvencesizliğe teslim olmayacaklarını ifade etti.

 Ankara'dan söyleşi programı için Çorum’a geldiğini söyleyen Eğitimci yazar Hamide Rencüs Yiğit de basın açıklamasına katıldı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hamide Rencüs Yiğit, Dünyanın her yerinde kadına şiddet sorununun var olduğunu söyledi. Kadına yönelik şiddet konusunda inanılma artışlar olduğunu ifade eden Yiğit, 2018 yılı Ekim ayı istatistiklere göre ise 363 kadının erkekler tarafından katledildiğini ortada olduğunu ifade etti.



 (MEDYA ÇORUM)





Hiç yorum yok

Yorumlarınızı Bizimle Paylaşın...