SON DAKİKA HABER

BALIKTA BOLLUK YÜZLERİ GÜLDÜRÜYOR



Geçtiğimiz yıllarda yanına yaklaşılmayan balığa, bu yıl vatandaşın ilgisi yüksek. Geçtiğimiz yıllarda balık fiyatlarının yüksek olmasından yakınan hem esnaf hem de vatandaşın bu yıl yüzü gülüyor.

Son iki haftadır denizlerde yaşanan bolluk, balık fiyatlarını düşürdü. Palamut bolluğunun yaşandığı tezgâhlarda, hamsi fiyatları da 10 ile 12 lira olan hamsiye de rağbeti arttırdı. Bu yıl balıkta bolluk olduğunu belirten esnaf, fiyatların çok ucuz olmasından dolayı, balığa olan rağbetin arttığını ifade etti. Balık fiyatlarının önümüzdeki günlerde biraz daha düşebileceğinin de altını çizdiler. Vatandaşlarda balık fiyatlarının bu sene iyi olmasından dolayı gönül rahatlığıyla balık yediklerini kaydettiler. Fiyatların biraz daha düşmesinin balığa ilgiyi artıracağını da ekliyorlar.

TEZGÂHLARDAKİ BALIK FİYATLARI

Tezgâhlarda yer alan balıkların ortalama fiyatlarıysa şöyle: İstavrit kilo 10 TL, Çipura kilo 35 TL, Çinekop 35 TL, Barbun kilo 30 TL, Levrek kilo 35 TL, Yayın kilo 25 TL, Hamsi 10-15 TL, Palamut tane 10 TL, Kefal kilo 25 TL, Soman kilo 25 TL.

(MEDYA ÇORUM)



Hiç yorum yok

Yorumlarınızı Bizimle Paylaşın...